18 Apr 2012

Rahsia Bentuk Punggung Dan Personaliti Anda !

Untuk makluman lelaki ataupun wanita, bentuk punggung anda juga mengandungi rahsia personaliti yang ada pada korang. Ada terdapat 5 jenis bentuk punggung yang mempunyai rahsia seperti bulat, sama rata, tinggi, besar dan leper. ha yang mana satu bentuk punggung korang tuu ? ok jom ketahui :- 

1. Bulat
Individu yang mempunyai punggung yang bulat adalah seseorang yang berjiwa kental, idealistik, periang, sentiasa bersemangat, pandai mengawal perbelanjaan, suka bersosial dan boleh bergaul dengan sesiapa sahaja. Dia juga seorang yang kuat dalam mengharungi segala cabaran hidup sama ada cabaran yang baik atau yang buruk.

2. Sama Rata
Paha dan punggungnya seimbang. Tidak terlalu besar. Tidak terlalu kecil. Tidak terlalu bulat dan tidak terlalu rata. Pemiliknya dikatakan seorang yang tenang dan pemurah. Bakal ibu dan bapa yang baik. Merupakan seorang ibu yang sangat penyayang dan jika pemilik merupakan lelaki dia boleh menjadi seorang bapa yang jelas pemikiran ke mana hala tuju keluarganya dan sangat berjaya dalam kerjayanya. Perjalanan hidup teratur tanpa banyak masalah dan stabil.

3. Tinggi

Punggung tinggi ke atas. Orang ini dikatakan mempunyai daya seks yang sangat tinggi. Sangat disukai ramai. Tidak kisah dengan kata-kata negative orang lain. Hatinya tidak mudah sensitif dengan kata-kata yang diluahkan orang lain. Suka berseronok. Orang jenis ini suka melakukan sesuatu mengikut hati dan perasaan bukan fikiran dan ini menyebabkannya sukar mendapat status tinggi dalam masyarakat.

4. Besar

Pemilik punggung besar dan paha besar seorang yang romantik,subur dan sihat. Mereka merupakan individu yang penuh penuh rasa cinta. Sanggup melakukan apa sahaja demi mencapai cita-cita. Ceria, pemurah dan bijak menguruskan kewangan. Baginya tidak ada yang mustahil dan segalanya boleh diatasi. Sentiasa mengukur kejayaan diri dengan jumlah harta dan wang yang mampu dikumpulkan.

5. Leper

Punggungnya leper atau hampir samarata dengan badan. Ia melambangkan personaliti diri yang lurus, bijak dan terlalu idealistik. Seseorang yang tidak pandai mencari peluang berniaga. Jika wanita, ia dikatakan tidak subur dan tidak mempunyai anak lebih dari satu. Tidak mempunyai perancangan masa depan yang jelas. Terlalu berserah kepada keadaan tanpa ada insiatif untuk memajukan diri.


Taksiran Ini mungkin tidak tepat 100% tau, tapi selalunya ada kena mengena sedikit lah dengan personaliti kita yang sebenar. Jadi betul ke taksiran ini mengikut bentuk punggung anda ? sila komen :)

2 komentar

kena tgk cermin dulu la hehe

kalo punggung jatuh tu cemana plak?


EmoticonEmoticon