5 Nov 2011

7 Panduan Mengenali Wanita Dengan Melihat Cara Jalan

7 Panduan Mengenali Wanita Dengan Melihat Cara Jalan

Wanita merupakan ciptaan Allah yang unik. betul kan ? kadang-kadang wanita sengaja nak buat lelaki marah, mood yang sentiasa berubah-rubah dan cara pemikiran yang meluas. kalau nak terangkan memang payah, huhu pendek kata wanita ni memang rumit kalau betul-betul nak selidik. jadi kali ini pemaniskata nak bagi panduan yang bagus dalam mengetahui cara wanita dengan melihat cara mereka berjalan. jom kita semak sama-sama. :)

1.kelihatan seperti tidak memijak tanah ketika berjalan
Golongan wanita yang jalannya berginjat, wanita ini kononnya bersifat tidak jujur, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain terutamanya ketika berbual. Dia juga dikatakan terkenal dengan sikap egonya. Dan yang lebih parah, wanita ini biasanya seorang yang boros atau suka membazir tanpa berfikir sebelum berbelanja. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Sering menoleh ke kanan and kiri ketika berjalan
Wanita yang berjalan seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita yang berjalan seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri, dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Kononnya wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Suka menunduk ketika berjalan
Wanita seperti ini katanya memiliki sifat yang tertutup. Dia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditawan hatinya. Di samping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan percintaan. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hatinya, dijamin lelaki itu akan beroleh kebahagiaan.Ini kerana, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Berjalan menatap lurus ke depan
Mereka yang berjalan seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, dan bukannya mudah hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meskipun pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jadi tak hairanlah kalau wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang perpengalaman luas.

5. Badan bergerak ke kanan dan kiri ketika berjalan
Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian selalunya bersikap tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia menganggap itu sebagai perkara kecil. Walhal masalah itu sebenarnya agak rumit dan memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6. Badan nampak tegak ketika berjalan
Wanita ini tegas dalam menentukan sesuatu. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya selalu serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Dan yang menarik tentang wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa menghilangkan sifat-sifat romantiknya.

7. Berjalan seperti zirafah

Maksudnya, ketika melangkahkan kaki, badannya kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika berbual dengan wanita seperti ini sedikit sebnayak kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.

Panduan ini bukanlah semata mata hanya berguna untuk lelaki tapi boleh jugak di jadikan peringatan kepada wanita diluar agar berjalan dengan sopan. Macam biasa, tip ini hanya panduan tau  bukan semestinya betul dan tak semua sama sikapnya :)

7 komentar

xsempat nk perati org berjalan

sy berjln mcm no 3 tu , tak taula kenapa .. tp ske jln mcm tu , :D

huhuhu. macam adelah. hee ~

sy ade kwn yg jln cam no.1 tu.,, btullah die pujaan rmai lelaki p die xdelah ego,,

x penah aku tilik aku jalan mcm mana....=)

nice~boleh saye share dekat blog saye? ;D .will credit to you

hmm sy tak tahu lah sy jln cra mana,tpi mcm manusia normal,msti jln pandang bwh sekejap2 kan,kot2 ade batu kat dpn..haha..n msti lah jln pndg dpn kan..klau x lggar pokok lah jwbnye..hiihi..dan msti lah jgk rse nak toleh kiri kanan,nak tgok tmpt2 mnarik kalaw melancong even kat shopping complex pon kan.. hehe,jd ,no2,no3 dan no4 tu normall lahh kan..tak kira lah laki or puan :)


EmoticonEmoticon