25 Oct 2011

TIPS CARA ISLAM : MENYEMBUHKAN MATA RABUN



Sesiapa yang ingin menyembuhkan kelemahan pandangannya (kabur/rabun) maka hendaklah dilakukan:

• Memandang bulan pada awal bulan, jika tidak kelihatan atau terhalang oleh awan dan lain-lain hal, lakukan pada malam kedua, juga tidak dapat, cuba pada malam ketiga atau begitu seterusnya hingga nampak kelihatan bulan itu.

• Apabila telah kelihatan, hendaklah ia menyapukan tangan kanannya kemata dengan membaca Al-Fatihah sebanyak 10 kali.

• Sesudah itu mengucapkan pula sebanyak 7 kali doa ini:
"Al-Fatihah itu menjadi ubat tiap-tiap penyakit dengan rahmat Mu ya Tuhan yang pengasih penyayang."

• Lalu mengucapkan "Yaa Rabbi" sebanyak 5 kali.

• Terakhir mengucapkan pula doa ini sebanyak 1 kali:

"Ya Allah sembuhkanlah, Engkaulah yang menyembuhkan, Ya Allah sihatkanlah, 
Engkaulah yang menyihatkan".


23 komentar

thanks, i will try it :) moga2 menjadi :D

terima kasih kongsi this advice :)

princesslover delete October 25, 2011

tq awk..

alhamdulillah, harap ia berguna, dan jangan lupa jaga pemakanan dan pandangan juga :D

terima kasih :D

thx a lot...sy akn cuba..pasti cuba.,,hehe

ini dah hujung bulan daaaa

thnx atas info...
tp blh tny sket pd admin
katanya ia sabda nabi..
blh tlg bgtau sape y riwayatkan sabda ni..

copy post ni boleh ? saya tag atas nama tuan blog ni :) info yang terbaik :D

aduh..sy ni rabun..sy nak guna cara ni..tp, sy bkn Islam..mcm mna ni?

kepada cik yang bukan beragama islam.. boleh cuba alternatif lain.. sekiranya benar2 berminat, boleh pelajari tentang islam terlebih dahulu. terima kasih pada cik yang bertanya.

harap2 jadik,,,, bru um0 spoloh da rabun,,cm nenek tua lak aquh nieyh !! huhu~

Bukan hanya mencuba, tapi perlu keyakinan yg kuat akan kuasa Allah. Kalau setakat mencuba, tp tak yakin, wallahualam.

sy nk try n mntk kebenaran nk copy past n print k tkt lupe la ayt2 2..teme ksh

assalam..nak tanya..hanya buat pada mata sebelah kanan shj ke atau perlu diulangi pada mata sebelah kiri juga?

nk tnya... info ini dari mana? riwayat hadis? erm.. doa dlm bahasa arabnye?

TQ..

nk tnye,mse tgk bulan tu,kne pkai spect ke??

ilmu yang berguna...thanks sbb sudi berkongsi ^^


EmoticonEmoticon